Free jazz konspirace – Milan Haußmann feat. jajn

Stav nepřetržitého podráždění, tlak na zvyšování výkonů, zpevňování norem … ultima ratio vede k stimulantům majícím jinou indikaci než je odstraňování brzdných nedostatků – důležitějších ovšem než lidská podstata, však i rozvojové země mají právo na rozvoj: „The kids of the coca-cola nation are too doped up to realize that time is running out.“ Neuro-enhancement: chemické preparáty se stávají běžnou součástí jídeníčků. V kolotoči dní a nocí v rytmu glutamátu se přepojují přerušené symapse. Nevyjasněnou otázkou zůstává mechanismus dlouhodobého užívání, který není docela jasný …

Ona není jasná ani dočasnost?

Spotřebitelé zpravidla experimentují nárazově.

Tzn. než narazí na věčné časy a nikdy jinak … se nedivím, kdyby jim hráblo.

tire_beach

Bylo by liché tvrdit, že milióny tlumí symptomy. Kristoffer Normokonzument se nadopuje a profrčí časoprostorem … Je to hukot a přitom jsou tu i jiné možnosti: pravidelný spánek, pravidelný sex, sport, vyvážená strava – troubí osvěta do světa. Struktura vědomí je natolik složitá, že neznáme dokonale ani základní mechanismy. Dnešní psychofarmaka pracují na třicet let starých principech. Úpravy jsou jen kosmetické: Purple Drink := prometrazin (modrý prášek) + kodein + grepová šťáva. Doporučuje Andrej Vyšinskij, náměstek ministra pro všeobecné otázky.

Nějaké další otázky?

“Moc je způsob jednání, jímž jedni působí na druhé.„ (Michel Foucault)

… radikálně proměňují vnímání a zpochybní navyklé normy chování a myšlení: dobrá nálada vytlačí rozklad. Katarse rozpadu odpadu: místo na odpadky a výkaly: hnízda z dek, starých spacáků, pornočasopisů a krabic od vína, mrtvoly hlodavců a velké množství trusu ptáků, dvě podivná stvoření, která se velice podobala lidem obývala onu ruinu, byla nahá …

Uf, to je moc … ale když to říká ten Míša, tak to tak asi bude, ne?!

Zájmem státu je, aby tělo jako stroj podávalo nejvyší možné výkony.

Výcvik, racionální strava … Co to? Ratio silou MOCI zrušilo neMOCI a nahradilo je informacemi …

a tak dále, atp. Pravidelný rytmus indoktrinace podpořený nárazovým užíváním prostředků zvyšujících výkon, systém ždímání a kontroly, dohlížet a trestat. Nejlepší kontrola je sebekontrola. Element vede život, který se neslučuje s životem z/řízení?!

Žije z milosti, pouze z milosti … říká že bez milosti není spásy –

S takovými zřízení bez milosti – zatočím! Nádech, výdech, nádech … Opakovaně se ocital ve vězení, nejméně šestkrát byl v psychiatrické léčebně. Má invalidní důchod a na budoucnost nemyslí.

Prohlásil myšlení za smyšlenku a zařval až na racionální výživu. Nebylo mu pomoci …

Známe jen, co máme. Jsem tím, co sním. Změny jsou pomalé v podstatě nepozorovatelné, neměřitelné, avšak v horizontu pěti let svět nebude tím, co známe dnes: dítě. Bylo ještě naživu, ale výbuch mu utrhl zadnici a sanici. Tak jsme ho dali na kolečkovou postel a obrátili jsme ho ke stěně. Po té konverzi byl chlapec ještě naživu, díval se kolem, byl v šoku —

— a zajedl ho kaší s mrkví a celerem …

Nakonec neřekl jediné slovo. Na tváři měl krupičky bílé hmoty. Vyčistil jsem mu vlasy a urovnal jsem mu je. Sestry přivezli ostatky jeho sestry. Měla úplně rozdrcenou hlavu a ty krupičky, které měl ten chlapec na obličeji, byl její mozek.

Joj, rozum je v koncích.

Racionalita má tvar bílé krupice. (lidová pověra)

Rozum a svoboda se nevylučují – ratio hlásalo volnost. Pokorně chápou svuj status a ochotně naplňují osud. Byl to starší, prošedivělý pán s deštníkem a igelitkou … narušuje funkci kyseliny glutamové v oblasti hipokampu. Ostatně, kromě ztráty prostorové orientace dochází k výpadkům přenosu z krátkodobé do dlouhodobé paměti.

Lidská paměť trvá tři dny.

Kalendář akcí

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nejbližší akce